Hlavní obsah
Článek

Manželka prince Charlese a v budoucnu tedy manželka britského panovníka nechce užívat titul královna. Titul královny choti odmítá kvůli památce své předchůdkyně princezny Diany. Camilla vévodkyně z Cornwallu (64) teď přiznala, že hodlá zůstat princeznou chotí poté, co se princ Charles stane britským králem. Titul princ choť má i muž současné panovnice královny Alžběty II. princ Philip.

Camilla nebyla v Británii příliš oblíbená. Byla příčinou rozvodu prince Charlese a národem milované princezny Diany. Dnes je ale její popularita nebývale vysoká také díky tomu, že se drží v pozadí a snaží se Dianě vzdávat úctu. A učinila to i tentokrát, když oznámila, že zůstane „princeznou chotí“ právě kvůli památce na matku princů Williama a Henryho.

Camilla je technicky také princeznou z Walesu, ale titul odmítá používat právě proto, že princeznou z Walesu byla předtím Diana. Proto si nechává říkat vévodkyně z Cornwallu.

„Legálně bude královnou, ale to neznamená, že musí ten titul používat. Také je legálně princeznou z Walesu, ale nepoužívá ten titul, protože by to bylo necitlivé,“ cituje britský list Daily Express uznávaného královského rádce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám