Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Renée Zellweger (54) se ve čtvrtek zařadila do skupiny padesátnic v Hollywoodu. Následuje tak Jennifer Aniston, která slavila v únoru.

Renée má velice zajímavé kořeny, její maminka je z Norska, tatínek ze Švýcarska a babička z Finska. Její zásadní průlom nastal díky roli ve filmu Jerry Maguire. Zde si zahrála po bohu Toma Cruise (61), který jí údajně od té doby (24 let) každý rok posílá dárek k narozeninám.

Diváci si ji samozřejmě nejvíce spojují s rolí oplácané Bridget Jonesové, kvůli této roli musela nabrat 14 kilo, za což byla i příjemně finančně ohodnocena. Zároveň se musela jako rodilá Texasanka naučit britský akcent. Ten vyhodnotil její herecký kolega Hugh Grant (63) jako nejlepší britský akcent od Američana, jaký kdy slyšel.

Renée si za svou kariéru vysloužila tři nominace na Oscara, přičemž sošku vyhrála až za vedlejší roli ve filmu Návrat do Cold Mountain. Za tuto roli získala i Zlatý glóbus, cenu BAFTA, Critic´s Choice i SAG ocenění.

A dařilo se Renée ve vztazích lépe, než její nejslavnější roli Bridget? Bohužel ne.

Mezi její partnery patřil Jim Carrey (62), se kterým byla i zasnoubená, a Bradley Cooper (49), se kterým se rozešli po dvouleté známosti. Renée byla vdaná pouze jednou, a to za Kennyho Chesneyho, se kterým manželství po čtyřech měsících anulovali.

Před časem se hojně spekulovalo o jejích přehnaných plastických operacích, což poté sama vyvrátila s tvrzením, že pouze stárne. Posuďte sami.

Reklama

Další články

Načítám