Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Českou uměleckou scénu zasáhla další smutná zpráva. Ve věku 83 let zemřel po dlouhé nemoci herec a dabér Jaroslav Kepka. Smutnou zprávu Českému rozhlasu Radiožurnál oznámil jeho synovec, herec a režisér Ondřej Kepka.

„Byl nesmírně precizní, pečlivý, dokonalý v přípravě, dokonalý v úvaze, intelektuál, který měl ovšem i obrovské množství citu,“ vzpomínal na strýce Ondřej. Na dlouholetého člena hereckého souboru pražského Divadla na Vinohradech vzpomínají rádi nejen jeho nejbližší, ale i kolegové.

Ačkoliv byl Kepka především divadelní herec, objevil se i v řadě filmů a seriálů. Například si zahrál policistu v Kdo chce zabít Jessii? nebo profesora Buchálka v seriálu Konec velkých prázdnin.

Naposledy si zahrál v novém filmu Tomáše Magnuska Voda, čo má drží nad vodou, který měl mít zrovna dnes premiéru na Slovensku, prozatím ale byla odložena. Při natáčení vznikla i společná fotografie, na níž Jaroslav Kepka sedí v křesle. Už tehdy jej sužovaly zdravotní problémy, které jej nakonec upoutaly na nemocniční lůžko.

Reklama

Další články

Načítám