Hlavní obsah
Článek

Veronika Arichteva (37), Nikol Štíbrová (37), Martina Pártlová (44), Simona Krainová (51), Matěj Ruppert, Diana Kobzanová (42), Daniela Šinkorová, Natálie Grossová (21) nebo Leona Machálková. To je jen hrstka českých hvězd, které se snaží pomoci vážně nemocné právničce Ivance Danišové.

Pokud se během příštích deseti dnů nevyberou alespoň necelé čtyři milióny korun, nepřežije. Ivanka musí bezodkladně podstoupit operaci v Americe, na kterou jí české pojišťovny nepřispějí.

Ivanka se narodila s mimořádně vzácnou kraniofaciální diagnózou: Goldenharovým syndromem závažného stupně, narodila se bez části lebeční kosti. Lékaři jí nedávali ani rok života. "Jsem tu. Podstoupila jsem 5 kraniofaciálních operací, 4 operace srdce, potřetí bojuji s leukémií,“ popisuje svůj vážný zdravotní stav Ivanka, která má šanci žít jako zdravý člověk

A právě příběh vystudované právničky oslovil české hvězdy. Ty se jí snaží na sociální síti zachránit život. "Našla jsem možnost léčby. Mám šanci žít jako zdravý člověk. Nyní ale čelím nečekané komplikaci. Postihuje jen 1,24 % pacientů s tímto onemocněním. Bohužel jsem mezi nimi. V květnu musím v Chicagu akutně podstoupit náročnou rekonstrukci čelistního kloubu. Jinde tuto operaci nezvládnou. A bez ní přestanou mé kostní implantáty fungovat. Pojišťovna mi zákrok v USA přesto odmítla uhradit,“ vysvětluje Ivanka, která potřebuje přesně 3 860 000 korun. Proto má založený transparentní účet. Sbírka "saveivanka" bude trvat do 3. května.

Pokud se peníze podaří sehnat, po této operaci podstoupí ještě jednu v Japonsku, která by, doufejme, měla být poslední. Na tu už však Ivanka potřebné peníze sehnala.

Reklama

Další články

Načítám