Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečku Sophii Turner (23) dobře známe jako Sansu Stark z fenoménu Hra o trůny. Poprvé se divákům v ikonické roli představila v roce 2011 a se svou postavou prakticky vyrostla. Ale obrovský nárůst popularity si vyžádal svou daň. Sophie se v rozhovoru pro podcast Dr. Phila svěřila, že v průběhu let utrpělo hlavně její duševní zdraví.

Se slávou totiž přišla i vlna hejtů a hanlivé komentáře na sociálních sítích se na hereččině duševním zdraví tvrdě podepsaly. „Prostě jsem jim věřila, věřila jsem, že jsem tlustá, že nemám talent. Neměla jsem žádné sebevědomí,“ svěřila Sophie, jejíž problémy vyvrcholily v deprese.

Turner se izolovala od okolního světa a často ani nevycházela z domu. „Neměla jsem žádnou motivaci cokoli dělat. Jenom jsem pořád dokola plakala, nezvládla jsem se ani obléknout, nechtěla jsem nic dělat,“ přiznala.

Kolem věku 17 let Sophie dokonce často pomýšlela na sebevraždu. „Přemýšlela jsem o tom hodně, když jsem byla mladší, nevím proč. Nemyslím, že bych se někdy dokázala zabít, ale hodně jsem o tom přemýšlela,“ svěřila herečka, která s depresemi bojuje dodnes.

„Deprese mám zhruba pět, šest let. Nejtěžší je pro mě vstát z postele a vyjít z domu. Naučit se milovat sama sebe je tou největší zkouškou.“ Sophie doplnila, že se léčí a díky lékům a terapiím se cítí lépe.

Po dokončení poslední série oblíbeného seriálu si Sophie také dává pauzu od hraní. Letos ji totiž čekají mnohem příjemnější záležitosti, a sice příprava svatby, kterou se snoubencem, zpěvákem Joem Jonasem plánují údajně na léto.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám