Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Přítel Ivety Bartošové (†48) Josef Rychtář (65) otevřeně promluvil o problémech s alkoholem své lásky. Sice dál tvrdí, že zpěvačce alkohol nedopřává a pokud ho stále požívá, musela by si ho pořizovat tajně, přiznal však, že byly chvíle, kdy se na ni kvůli jejímu chování chtěl vykašlat. „Užil jsem si s Ivetou takových momentů, kdy jsem chtěl od ní odejít. Byly dny, kdy měla abstinenční příznaky a byla zlá. I na mě,“ prozradil Super.cz Rychtář.

„Říkám otevřeně, že jsem zvažoval, jestli tam hodit klíče na stůl a říct: Iveto, balím, končím! Jak by to s ní dopadlo, to je otázka. Se mnou určitě dobře. Pak jsem si ale řekl, že ona za to v podstatě nemůže. Je nemocná,“ vysvětluje Rychtář. U Bartošové zůstal, ale stanovil jasná pravidla. Pokud je problematická zpěvačka nebude plnit, bez pardonu prý odejde.

„Lidé se alkoholem zabíjejí. Já jsem Ivetě dokonce řekl: Vyber si, buď flaška, nebo život. To nejde dohromady. Buď budeš žít, nebo tady budeš chodit jako bezdomovec s flaškou v ruce, nebo pít krabicové víno, a dopadneš špatně. Je to na každém z nás, na naší vůli. Když člověk nemá svou vlastní vůli, léčba je podstatně horší,“ říká s tím, že je přesvědčen, že skutečně zlikvidoval všechny Ivetiny tajné zásoby pití na horší časy.

„Pomáhám jí uklízet dům. Bereme místnost po místnosti a skutečně jsem tam našel různě láhve s alkoholem. Okamžitě jsem je vyhodil. Řekl jsem jí, že určité podmínky, které jsem nastavil, musí respektovat, pokud se chce zvednout. Zatím je respektuje a já respektuji ji. Je to o trpělivosti, chvílemi si připadám jako psycholog. Jaký bude výsledek, ale nevím. Nejsem jasnovidec, nevidím do budoucnosti. Chci jí pomoci. Nakopnout ji zpátky na výsluní. Musím to zaklepat, zatím se mi to daří,“ dodal Josef Rychtář, kterému dala podváděná manželka jasně najevo, že až ho Iveta vyhodí, stejně jako své všechny předchozí samaritány, má doma vždycky dveře otevřené.

Reklama

Další články

Načítám