Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nezpívá, nehraje ve filmech, ani ho nepolíbila jiná múza. Youtuber Tary se proslavil na internetu skoky, řízenými pády a přemety.

Šestadvacetiletý mladík, vlastním jménem Taraz Povoroznyk, se se svými rodiči v devíti letech přestěhoval z Ukrajiny do České republiky. Parkour, tedy zdolávání nejrůznějších překážek ve veřejném prostoru, se stal jeho vášní a ve svém oboru patří k absolutní špičce.

Tary je zvyklý na drsné fyzické pády. Ten největší sešup ale nezažil v terénu, ale v životě. Před časem se ve streamovém videu neobratně konfrontoval mladého chlapce a rázem byl svými kolegy youtubery zatracen. Postupně se snaží napravit si pošramocenou pověst a vrátit se na vrchol.

Jeden z nejúspěšnějších českých influencerů chce být svým fanouškům zase o něco blíž. Tary si vytvořil trenérskou trenérskou licenci na parkour, bude pořádat pětihodinové workshopy a letní tábory.

Jeho workshopy tak patří logicky k velmi vyhledávaným. Vše, co spolu s trenéry učí, si vyzkoušel doslova na vlastní kůži. Metodiku totiž vymyslel sám podle svých zkušeností. „Učíme parkourové základy, ale i pár triků. Naším cílem je, že si každý odnese zkušenosti, které pak využije ve svém vlastním tréninku,“ vysvětluje Tary, součástí jehož kurzu je vždy autogramiáda, kde se děti mohou s Tarym vyfotit i si neformálně popovídat.

Tary nezůstává jen u těchto jednorázových akcí. Pořádá totiž také letní kempy pro děti od sedmi let. „Děti zde trénují a učí se pod vedením zkušených lektorů, jak správně a hlavně postupně docílit parkourových triků,” říká Tary.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám