Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Americká herečka, podnikatelka a bývalá modelka Beverly Johnson (59) se ani necelý rok před svým významným jubileem, kdy oslaví už šedesáté narozeniny, nezdráhá vzít zcela průhledné šaty. Jinak velice elegantní Johnson v takových dorazila na 21. ročník předávání cen Glamour Woman of the Year ve slavné newyorské Carnegie Hall a mezi decentně oděnými dámami působila skutečně odvážně. Pod černými úzkými šaty ke kolenům se totiž rýsovala její velice uměle vypadající silikonová ňadra.

Těžko říct, zda Beverly jen nedomyslela, že v záři reflektorů a především pak pod palbou blesků z fotoaparátů se černé pletené šaty stanou téměř průhledné, a nebo zda se jednalo o záměr. Beverly však jednoznačně spíš než na svůj neuvěřitelně mladistvý vzhled strhla veškerou pozornost k dekoltu.

Beverly Johnson se zapsala do historie jako první černošská modelka, která se objevila na obálce amerického Vogue. Jednalo se o srpnové číslo z roku 1974 a o rok později už zdobila i francouzskou edici magazínu Elle. Časopis New York Times ji jmenoval jednou z dvaceti nejvlivnějších osob módního průmyslu 20. století.

Johnson se narodila v newyorském Buffalu, v mládí byla šampionkou v plavání a plánovala stát se právničkou. Během studií trestního práva na Northeastern University zkusila na popud přátel modeling a právě v tu chvíli se jí změnil život. Během svého života se objevila zhruba na 500 obálkách prestižních magazínů a zahrála si ve filmech jako Ashanti, Muž meteor, Crossroads či v kriminálce Zákon a pořádek a řadě seriálů.

Reklama

Další články

Načítám