Hlavní obsah
Článek

Když v 90. letech hrála v seriálu o paranormálních jevech, nebyla sexsymbolem jako její jmenovkyně Pamela Anderson (56) v paralelně uváděné Pobřežní hlídce. Gillian Anderson (50) ovšem dozrála v půvabnou ženu.

Poprvé se před kameru jako Dana Scullyová postavila ve 24 letech. Role seriózní agentky jí ale přidala na věku. Upjatý účes i móda Gillian moc nelichotily. Publikum ale kultovní seriál sledovalo především kvůli nervy drásající atmosféře.

S Foxem Mulderem v podání Davida Duchovnyho si zahráli v devíti sériích Akt X. Loni přišel seriálový comeback a dalších deset epizod. Agenti pátrající po paranormálních jevech se spolu objevili i ve dvou celovečerních filmech.

Gillian Anderson byla za roli Dany Scullyové čtyřikrát nominována na Zlatý glóbus, přičemž jednou ho dostala. V současné době slaví úspěch jako sexuoložka v seriálu Sex Education.

Úspěšná je také na divadelních prknech. Gillian byla nominovaná na prestižní Olivier Award za představení Vše o Evě. Trofej si ale nakonec převzala Patsy Ferran. Hvězda Akt X sice odešla s prázdnou, ale v Londýně si říkala o pozornost. Zvolila černé šaty s tenkými ramínky a vyčesané vlasy jí dodávaly mladistvý vzhled.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám