Hlavní obsah
Článek

Hollywoodský hřebec Marlon Brando by ve středu oslavil 95. narozeniny. Připomeňme si pohnutý osud velikána stříbrného plátna, který roku 2004 zemřel ve věku 80 let.

Marlon Brando se proslavil hned svým druhým filmem snímkem Tramvaj do stanice Touha (1951). O čtyři roky později už v rukou třímal sošku Oscara za snímek V přístavu. Zlatou érou pro tohoto charizmatického herce byla jednoznačně 70. léta, kdy natočil snímky Poslední tango v Paříži (1972), Kmotr (1972) či Apokalypsa (1979).

Osobní život Marlona Branda byl značně komplikovaný. Třikrát ženatý herec měl milostné poměry jak se ženami, tak s muži. Podle knihy Rozepnutý Marlon měl Brando v posteli takové hvězdy jako Rocka Hudsona, Caryho Granta, Vivien Leighovou i Bette Davisovou. Sexem posedlý herec zplodil celkem sedm dětí. Tedy aspoň oficiálně. Kolovaly drby, že mu po světě běhá dokonce až 16 potomků. To se ale nikdy nepotvrdilo.

A právě s vlastními dětmi jsou spojeny největší osobní tragédie Marlona Branda. Třetí manželka Tarita obvinila Branda na základě deníkových zápisků své dcery Cheyenne z toho, že ji měl údajně zneužívat a způsobil jí psychické problémy. Dívka, která trpěla depresemi, se v roce 1995 oběsila. Bylo jí 25 let. O pět let dříve přitom přišel o život její přítel, kterého zastřelil Cheyennin schizofrenní bratr Christian. Marlonův syn z prvního manželství skončil ve vězení. Později se potýkal se závislostí na alkoholu a drogách. Nejen, že zastřelil přítele své sestry, ale zároveň týral i svou manželku.

Černá ovce rodiny zemřela čtyři roky po smrti táty Marlona Branda, jenž skonal tři měsíce po svých osmdesátých narozeninách.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám