Hlavní obsah
Článek

Genetické onemocnění zvané neurofibromatóza (typu 1) lékaři Karině Rodini (28) z brazilského Sao Paola diagnostikovali už ve dvou letech. S příchodem puberty však nemoc nabrala na intenzitě a nádory, které jí vyrůstají z nohou a boků, už mladé ženě zcela znemožnily žít „normální“, běžný život.

Rodini zatím podstoupila sedm operací, při kterých jí byly nádory odstraněny, pokaždé ale vyrostly znovu, a větší. Po operaci, kterou prodělala v říjnu, se jí prý velikost nohou, hlavně levé, zdvojnásobila.

Nemoc jí působí značné potíže. Od problémů najít padnoucí oblečení přes potíže se spánkem kvůli tělesnému diskomfortu po zdravotní problémy s páteří, která se musí přizpůsobit jejímu tvaru těla. Také ztratila práci. „Pracovala jsem od 16 let. Ale kvůli častým návštěvám lékařů, operacím a rehabilitaci mě z poslední práce vyhodili. A teď mě kvůli tomu, jak vypadám, nechce nikdo zaměstnat. Kamkoli jdu, lidé na mě zírají,“ říká Rodini.

Lékaři v Brazílii prý Karině nedokážou víc pomoct, proto doufá, že ji najde v zahraničí, konkrétně v Indii. Aby si rodina mohla takovou lékařskou péči dovolit, založila sbírku a doufá, že se jí podaří vybrat dostatek financí.

Reklama

Další články

Načítám