Hlavní obsah
Článek

Herečka Eva Hrušková oslavila 67. narozeniny. Nejen ona ale měla velký důvod k oslavám. Už 50 let totiž uběhlo od vzniku oblíbené televizní pohádky Popelka, v níž si Eva tehdy jako sedmnáctiletá zahrála titulní roli.

Na jeden ze svých prvních filmů přišla zavzpomínat společně se svými kolegy do kavárny na pražských Vinohradech, kde se setkala mimo jiné s Jiřím Štědroněm (76), který v pohádce ztvárnil prince Mojmíra. Společně si zazpívali slavný duet a vzápětí pokřtili knihu Popelka a spol., vydanou k 50. výročí uvedení černobílé pohádkové klasiky.

„Pro mě to byl velký zlom, do té doby jsem hrála v pořadu Hledáme písničky pro děti. A paní režisérka si mě potom vybrala do několika pohádek, z nichž ta jedna byla právě Popelka. Skutečně je to 50 let od natočení a je fakt, že ta knížka, kterou dnes budeme křtít, obsahuje rozhovory jenom s námi, kteří ještě žijeme, a těch není moc,“ vzpomínala Hrušková, která si dodnes zachovala křehkost mladé dívky.

„Jsem mrňavá. Nikdy jsem nemohla být modelka, protože měřím jen 158 centimetrů, možná teď k stáru i o něco méně. Takže já nemusím přesvědčovat lidi, že jsem křehká, já tak malá jsem,“ řekla Super.cz televizní Popelka a prozradila, jak se udržuje fit. „S těmi kily je to složitější, ta musí člověk nějak kontrolovat a je fakt, že se nesmíte přestat hýbat. Já třeba hodně chodím, dostala jsem nový krokoměr. Takže se snažím každý den ujít aspoň těch deset tisíc kroků a myslím, že to funguje,“ svěřila se.

Rostoucí cifry ji ale nijak neznepokojují, a to především díky vnučce Elince (1,5), která jí dělá jenom samou radost. „To, že je člověk starší, může být pro někoho stresující, ale zase to přináší tyto krásné momenty, jako jsou třeba vnoučata,“ dodala herečka s úsměvem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám