Hlavní obsah
Článek

Nové vedení České televize už začalo výrazně zasahovat do programového schématu. Podle dobře informovaných zdrojů on-line deníku Super.cz nový šéf programu Milan Fridrich k prvnímu lednu odstřelí zábavné pořady Pokondr live  dua Těžkej Pokondr a velmi úspěšné Kolo plné hvězd moderátora Aleše Cibulky.

Informaci nám potvrdili protagonisté obou pořadů. "Oficiálně ještě nic nevím, nyní je s Kavčími horami sporná komunikace. Ale od počátku jsme věděli, že nastoupí nové vedení, a to si bude chtít jet své vlastní formáty," uvedl Miloš Pokorný, jeden z moderátorů Pokondr live. Podobně hovoří i Cibulka, k němuž se ale už informace o konci pořadu donesla.

"Poslední díl bohužel Česká televize odvysílá 29. prosince, kdy bude hlavním hostem Zdeněk Troška. Náš pořad měl vysokou sledovanost a u diváků byl oblíbený. Ale tak to chodí. Kavčím horám jsem věrný od roku 1998, tak jsem zvědavý, jaký nový projekt mi nabídnou," dodal s úsměvem Cibulka. V naučném pořadu O češtině ale zůstává dál.

V zákulisí se šeptá o tom, že zejména Fridrichovi vadila zastaralost formátu Kola plného hvězd. "Nemá rád takové archivní věci, a je mu fuk, jaká to udělalo čísla a že to historicky jako první pořad začalo téměř útočit na sledovanost Ordinace v růžové zahradě. Je to podobné, jako by Nova zrušila Televizní noviny. Jenže on se potřebuje před vedením ukázat," kroutí nechápavě hlavou lidé ve veřejnoprávní televizi.

Reakce ČT na sebe nenechala čekat. Oficiálně prý schéma od ledna ještě není hotové. Prý ale nebude výsledkem vkusu jednoho nebo dvou lidí. "Bude tvrdě podloženo sociologickými daty a finančními možnostmi. Vychází z reality současné ČT... U každého pořadu se při tvorbě schématu posuzuje, zda plní veřejnou službu odpovídajícím způsobem, zda o něj diváci mají zájem a zda posiluje image ČT jakožto inovativního progresivního média... Nic není a nebude nahodilé, ani subjektivní," zareagoval Fridrich prostřednictvím tiskového mluvčího televize Ladislava Štichy. Že by byl jediným, kdo ještě neví o končících pořadech?

Reklama

Další články

Načítám