Hlavní obsah
Článek

Eva Birath (62) ze Švédska začala s bodybuildingem poměrně pozdě, ve svých čtyřiceti letech. Svému hobby kromě jiného uzpůsobila i jídelníček, který zahrnoval hlavně kuřecí maso, rýži a proteinového drinky. V roce 2017 jí lékaři diagnostikovali rakovinu tračníku, Eva podstoupila odstranění nádoru a začala se zajímat o diety, které by pro ni byly vhodnější. Zvolila masovou dietu, kterou si nemůže vynachválit.

Nejen že ji dieta dostala do životní formy, jak řekla, ale jídelníčku složeného jen z masa, ryb, vajec a vody připisuje i zásluhy za rychlou rekonvalescenci po nemoci. Nyní říká, že se cítí lépe než kdy jindy. „Jíte, když máte hlad a dokud nejste plní, a pijete, když máte žízeň. Nejsou povolené žádné doplňky stravy,“ říká architekta z Göteborgu.

Jako bonus jí prý zmizela alergie na pyl, zlepšil se jí krevní tlak, lépe se jí spí, má více energie a netrpí úzkostí.

Odborníci však upozorňují, že i když je maso dobrým zdrojem proteinů, vitaminů a minerálů, mělo by být součástí vyváženého jídelníčku.

Eva má tři vnoučata, ale jako typická babička nevypadá

Netypickou babičkou je i Marilyn Bersey z Velké Británie, která ve svých 71 letech vystupuje jako burleska.

Reklama

Další články

Načítám