Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Miss ČR 2007 Kateřina Sokolová (35) byla jedinou Češkou, kterou vybrali na focení jednoho z nejprestižnějších světových kalendářů. V Itálii fotila kalendář Lavazza 2012, pro který v minulosti pózoval i George Clooney.

K nafocení tohoto kalendáře bylo přizváno dvanáct významných fotografů z celého světa, mezi kterými jsou zvučná jména jako například Annie Leibovitz, Ellen von Unwerth , Mark Seliger nebo Erwin Olaf. Každý z nich fotil jednu fotku a ty vznikaly po celém světě.

Kateřinu si pro svoji fotku vybral známý italský fotograf Marino Parisotto. Fotilo se v italském městečku Alassio. Kalendář už byl pokřtěn v Miláně a velmi brzy bude k mání i v České republice.

„Když jsem zjistila, že si mě Marino vybral pro spolupráci, byla jsem nadšená. Je to pro mě velký úspěch objevit se v tak prestižním kalendáři. Vážím si toho o to víc, že v zahraničí je obrovská konkurence a nikoho tam nezajímá, jestli jsem misska nebo ne," svěřila Sokolová.

"Fotily jsme přímo na skalách u moře, na kterých jsme musely balancovat ve vysokých podpatcích, takže v praxi u mně stál celou dobu asistent, který mě musel držet abych nespadla do vody,“ dodala.

"Práce v Itálii je čím dál tím více, takže jsem ráda. Poslední dva měsíce jsem v průměru dvakrát týdně v letadle, ale vyhovuje mi to. Většinou už létám přímo na smluvené práce, takže se na víkendy vracím do Prahy za přítelem. V Čechách už si práce vybírám,“ upřesnila.

„Co se týče výhledu do budoucna, mám smluvenou jednu přehlídku spodního prádla v Praze, která bude brzy probíhat na Pražském hradě a potom práci hlavně v Itálii. Chodím tam i přehlídky, ale protože jsem spíš komerční typ tak fotím a natočila jsem už i pár reklam, které jsou nejlépe placené. V únoru mě taky čekají státnice na Vysoké škole obchodní, takže se už na ně začínám připravovat,“ uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám