Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Také slovenská herečka s maďarskou krví je jednou z hvězd filmu Julia Ševčíka Skleněný pokoj. Alexandra Borbély v něm jako guvernantka Kata svede manžela jedné z hlavních hrdinek Carice van Houten.

Dvaatřicetiletá blondýnka okouzlila před dvěma roky nejen Slovensko a Maďarsko, které jsou její domácí scénou, ale celou Evropu, když získala titul Nejlepší evropská herečka díky hlavní roli ve filmu O těle a duši.

Skleněný pokoj je teprve druhým filmem, v němž od udělení této prestižní ceny hrála. „Byla to pro mě velká výzva, protože jsem nikdy předtím netočila film v cizím jazyce, pouze ve slovenštině nebo v maďarštině, a pracovat s takovými herci, a navíc v „british english“ – na to se nedalo říct ne,“ svěřila.

Když se Alexandra objevila na červeném koberci na slavnostní brněnské premiéře, vzbudila spoustu obdivných reakcí. Je to opravdu krásná žena a zřejmě ji čeká další skvělá profesní budoucnost.

Reklama

Další články

Načítám