Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jednou z kmoter slavnostního zahájení výstavy orchidejí ve skleníku Fata Morgana v pražské botanické zahradě byla Ivana Chýlková (60). Ta má ke květinám prý velmi kladný vztah, ale její láska není opětovaná.

„Mám štěstí, že dost často dostávám kytky. Těm dlouho trvajícím se ale u mě daří asi stejně dlouho jako těm řezaným. Je to hodně krátká doba. Buď je hodně zalévám, nebo naopak přelévám. Prostě si s nimi nerozumím, ale zároveň je obdivuji,” říká herečka, která si s nadšením prošla skleník a obdivovala právě zahájenou výstavu exotických květin.

V minulosti se ale pokoušela zahradničit. „Kdysi jsem se pokoušela o zahrádku. Jediné, s čím jsem aktivně bojovala, byl plevel. S tím se mi dařilo bojovat. To je ale všechno, a tak jsem najala zahradníka, který se o zahradu stará,” nechala se slyšet herečka a vysvětlila, proč jí zahradničení nepřirostlo k srdci. „Já jsem zvyklá na akci a reakci. Já jsem na zahradě udělala akci a žádná reakce neproběhla. Na to já nemám čas, život běží.”

Zahradu tedy Chýlková nepotřebuje k relaxaci. Pravdou je, že ona sama ani žádného konkrétního koníčka nemá. „Nemám nic konkrétního. Něco mi jde víc, něco méně, ale celý můj život je hobby,” uvedla Ivana Chýlková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám