Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Do hudebního nebe odešla Věra Bílá (†64). Zpěvačka včera zkolabovala během vystoupení a záchranka ji převezla ve vážném stavu do Fakultní nemocnice v Plzni.

Úmrtí nekorunované romské královny zatím není potvrzeno, ale vše nasvědčuje tomu, že je smutný scénář pravdivý. „Teď mám schůzku s mluvčí nemocnice. Za hodinu budu vědět víc,” uvedl manažer zpěvačky Robert Horváth, kterého jsme zastihli na cestě do plzeňské nemocnice. O smrti zpěvačky infomoval Blesk.

Zpěvačka nám před pár týdny poskytla rozhovor, v němž se těšila na hudební comeback. "Nebudu popírat, že už nejsem mladice. Ale cítím se zdravotně v pořádku a připravená vrátit se na hudební pódia. Strašně moc chci koncertovat, i když mi už tak neslouží nohy. To je asi jediná věc, která mě nyní hodně trápí. I přes své některé zdravotní problémy by pro mě byla nejkrásnější smrt právě na pódiu," rozpovídala se Věra.

Věra Bílá se narodila v Rokycanech, řadu let zpívala s kapelou Kale, se kterou vystupovala po celém světě a svého času se zařadila mezi hvězdy světové world music.

K depresím ji dohnala smrt manžela a adoptivního syna Františka (†33). Před hudbou dala přednost hracím automatům. V posledních týdnech se snažila o comeback s kolegy Janem Bendigem a Milanem Krokou, s nimiž nahrála píseň Mek som adaj, v překladu Ještě jsem tady, a natočila klip. K plánovanému turné už ale nedošlo.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám