Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před časem si Jitka Asterová (64) pořídila luxusní byt u Václavského náměstí. Ten si teď konečně i zrekonstruovala podle svých představ, přesto celé léto bude bydlet jinde. Jakmile se totiž oteplí, prchá z víru velkoměsta ven na chalupu. „V létě tam bydlím, takže tam už od dubna začnu pravidelně jezdit,“ těší se herečka.

Přestože na svém venkovském sídle nedaleko Nymburka tráví hodně času, na nějaké velké zahradničení ji neužije a před načančanými záhonky dává přednost přirozenosti. „Miluju záhonky, ale ani ne tak květinové, jako spíš bylinkové. Že bych vyloženě něco okopávala, to mě vůbec nebaví. Spíš miluju, když ta zahrada vypadá jak pole, kde se těm kytkám daří bez mé péče,“ přiznala Asterová na zahájení výstavy orchidejí v trojské Botanické zahradě, odkud si také odnesla jednu orchidej.

„Na zahradě pěstuju hortenzie, těm docela i rozumím. Jinak ale opravdu nejsem odborník na kytky a největší neodborník jsem právě na orchideje,“ přiznala herečka a posteskla si, že kytiček od mužů dostává čím dál méně. „Dostávala jsem květiny hlavně dřív, když jsem byla mladší. A absolutně jsem si jich nevážila. V divadle jsem jich dostala kopec a pak jsme šli třeba ještě někam na tah a ony mi zvadly a doma pak uschly,“ dodala Jitka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám