Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na svůj věk sice vypadá herečka Veronika Freimanová (68) neuvěřitelně mladistvě, ale má soudnost. Proto se také po dvaadvaceti letech rozloučila s hrou Každý rok ve stejnou dobu, v níž v Divadle Bez zábradlí ztvárňovala pár se Zdeňkem Žákem. Diváci se s ní rozloučili standing ovation.

"Myslím, že to byl rekord, i když nevím, jestli jsou úplně spočítané reprízy. V té roli stárneme, je mi tam zhruba od pětatřiceti let do padesáti. Dalo se to hodně dlouho, ale pak už si to tělo řeklo, v tomhle babičkovském věku se nehodí hrát ženu, která rodí na jevišti. Ideální je odejít v nejlepším," smála se Veronika.

Pro diváky, kteří si představení v režii Jiřího Menzela oblíbili, má ale dobrou zprávu. S Žákem se se svými postavami úplně neloučí. "Máme v divadle její volné pokračování, které se jmenuje Další roky ve stejnou dobu, také ho režíroval pan Menzel, tam už je nám víc, někdy od devětačtyřiceti asi do osmdesáti," dodala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám