Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku pouhých 21 let se stala nejmladší dolarovou miliardářkou světa podle žebříčku časopisu Forbes. Překonala dokonce Marka Zuckerberga, zakladatele Facebooku. A přesto, že je označována za self-made, čili že se o své jmění zasloužila sama, spousta lidí s tímto tvrzením nesouhlasí a tvrdí, že za jejím úspěchem stojí sláva klanu Kardashian-Jenner.

Dá se to tak sice brát, nicméně pravdou zůstává, že za bohatstvím Kylie Jenner (26) stojí její kosmetická značka Kylie Cosmetics. Tu založila v roce 2015 a vlastní 100 % celého impéria. Její produkty se okamžitě staly hitem a každá řada se vždy téměř okamžitě po uvedení vyprodá, a to byla nejprve dostupná pouze prostřednictvím e-shopu. Od roku 2018 se dá kosmetika sehnat i ve vybraných drogeriích.

To její společnosti pomohlo neuvěřitelně. Forbes odhaduje hodnotu Kylie Cosmetics v přepočtu na více než dvě miliardy korun (900 miliónů dolarů). Když k tomu přičtete jmění, které má z dalších aktivit, a že jich není málo, voila, je z ní dolarová miliardářka.

„Nic takového jsem neočekávala. Nemohla jsem předvídat budoucnost. Ale líbí se mi to. Je to takové hezké poklepání na rameno,“ prozradila Jenner Forbesu.

A komu přisuzuje kredit za úspěch firmy Kylie? „Je to síla sociálních sítí,“ svěřila. „Měla jsem opravdu velký dosah, než jsem s tím začala.“ Aktuálně se pyšní 128 milióny sledujících na Instagramu. Ať už sama, nebo za pomoci slavné rodiny, Kylie je nejmladší dolarovou miliardářkou světa a na svůj věk je slušně zaopatřená.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám