Hlavní obsah
Článek

A je to tady! Vánoce se nezadržitelně blíží. Česká televize odhalila svůj největší trumf. Pro diváky připravila zbrusu novou, hvězdně obsazenou pohádku s tajuplným názvem Micimutr. Za tím se skrývá jméno svérázné čarodějnice, kterou si zahraje herecký miláček národa – Libuše Šafránková (†68). A máte se na co těšit. Z půvabné Popelky se totiž stala svérázná ženská od rány v ušpiněném svetru s dredy na hlavě. „Když se mě režisér Vítek Karas zeptal, jestli bych si chtěla zahrát postavu, které je 500 let, zajásala jsem. Na takovou roli totiž čekám právě 500 let,“ svěřila se s šibalským úsměvem Šafránková.

Herečku čeká v pohádce nejedna zajímavá situace. Režisér Karas si spolupráci s Libuší Šafránkovou nemůže vynachválit: „Byla v ní energie skotačivé mladé holky, šibalská jiskra a neutuchající radost a nadšení z práce, zároveň pokora a obavy, aby tu roli nezkazila. Pořád přicházela s něčím novým. Libuška byla odvážná a statečná, když létala na koštěti ve výškách ve studiu nebo lezla na vrchol skály nad dračí sluj.“

A jak svoji Micimutr vidí její představitelka? „Miluje kočky, kterých má kolem sebe opravdu hodně. Ale v podstatě je to normální „ženská“ se schopností pronikavého vidění. To je taková celkem běžná ženská záležitost. Tedy – nechci nic upírat pánům, ale ženy k tomu mají přece jen blíž: zrentgenovat si objekt a posoudit, co tomu či onomu chybí a zač je toho loket,“ přiznala Libuška.

Hvězdně budou obsazeny i další postavy. Krále a královnu si zahrají Jiří Bartoška s Jaroslavou Kretschmerovou, prince Vladimíra Vojta Dyk. V roli svérázného kuchtíka Pepeho se objeví Martin Dejdar. V ústředních rolích mladé dvojice se můžete těšit na půvabnou Mariku Šoposkou a Ondřeje Nováka. V kinech budete moci pohádku Micimutr vidět od 17. listopadu 2011.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám