Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Muzikant Radek Banga už má nějaké ty herecké roličky za sebou. Vždycky mu ale byly nabízeny postavy delikventů nebo psychopatů. Výjimkou je nový počin, seriál Šeptej Nahá Stín. Tam si zahrál studenta astrofyziky.

„Herectví mě vždy lákalo, ale většinu nabídek jsem odmítl. Tento seriál mne ale zaujal tím, že je úplně jiný. Člověk nad dějem musí skutečně přemýšlet, má to hloubku. Musím říct, že mne tahle nová zkušenost opravdu chytla, tak třeba mne uvidíte i v dalších rolích,“ dodává Radek.

Robin Majer je normální kluk, který studuje vysokou školu, má spolubydlící a běžné starosti průměrného vysokoškoláka. Samotný casting na všechny role trval téměř rok. „Viděla jsem stovky tváří. Chtěla jsem do seriálu obsadit nové neokoukané herce a o každé postavě jsem navíc měla přesnou představu. Chvilku tedy trvalo, než jsme našli ty správné představitele,“ vysvětlila autorka scénáře a zároveň režisérka seriálu Nora K.

Do role Robina chtěla romského herce. „Asi rok předtím jsem si v jedné diskuzi pod článkem o filmu s Romem v hlavní roli přečetla něco ve smyslu: Jak je máme mít rádi, když nám je ukazujete pořád jako zloděje a retardované. A tak jsem chtěla přispět k upravení tohoto mediálního obrazu,“ dodala režisérka s tím, že i když se při psaní částečně nechala inspirovat Bangou, na castingu měla původně jiné herce.

„Dlouho se nám ale tu roli nedařilo obsadit, tak jsem si řekla, proč nezkusit oslovit přímo Radka. Ten reagoval velmi pozitivně s tím, že fyzika je dokonce jeho koníček. Takže si to přirozeně sedlo,“ upřesnila autorka mysteriózního sitcomu.

Robin v Praze spolubydlí se Sofií a Viktorií, které ztvárňují Anna Lucie Schollerová, kterou známe jako moderátorku z Prima Cool, a Andrea Hodíková, další postavy hrají Daniel Mavrov a Lea Kolouchová. „Asi nejsložitější úlohu měla Anna Lucie Schollerová, která to v podstatě celé odehrála nahá. Ale její nahota má v seriálu své důležité místo,“ objasnila Nora K.

Sitcom Šeptej Nahá Stín se natáčel v průběhu roku 2018 zejména v Praze a vysílat se bude na stejné internetové televizi jako seriály Lajna nebo Vyšehrad v týdenním intervalu. První sezona má šest dílů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám