Hlavní obsah
Článek

Při pohledu na Britku Mandy Sellars (36) z Lancashire vás nenapadne, že by tato usměvavá žena mohla mít nějaký fyzický problém. To když ji vidíte od pasu nahoru. Když se ale podíváte na její nohy, zjistíte, že nejde o obyčejnou mladou ženu, která se těší ze života. Mandy trpí genetickou poruchou, při níž jí nekontrolovatelně rostou tkáně, a nejde to zastavit. Podrobila se operaci, ta ale nepomohla a Mandy je zoufalá.

Britka, jejíž končetiny dohromady váží 64 kilogramů, rozhodně nemá lehký život. Během nedávné operace jí lékaři amputovali část levé nohy, ta ale opět začala růst.

K její anomálii se přidala infekce, která se šířila dál do celého těla. Doktorům tak nezbylo nic jiného, než část nohy amputovat. Dva roky po zákroku začala noha opět otékat a zvětšovat svůj obvod. “Doufala jsem, že se po amputaci můj stav stabilizuje, ale někde uvnitř jsem věděla, že začne znovu růst,“ říká Mandy.

„Dospělí dokáží být zlí. Nevadí mi, když se na mě dívají děti, ale dospělí by to mohli pochopit,“ odpověděla v televizní show na otázku, jak je těžké s chorobou žít.

“Nedovolím té věci, aby mě porazila. Jsem odhodlaná zůstat tak dlouho mobilní, dokud to jen půjde. Na světě jsou lidé, kteří jsou na tom daleko hůř,“ říká odhodlaná Britka, které by její pozitivní přístup k životu a silnou osobnost mohl každý závidět.

Reklama

Další články

Načítám