Hlavní obsah
Článek

Postihla vás bolest v krku a už teď si vybavujete konec plánů a proležené dny? Máme dobrou zprávu! Bolest v krku nemusí znamenat nemoc, ale jen příznak. Neponechte nic náhodě a zabojujte ihned. Zastavit jí můžete i přírodně. Víme, jak na to!

Bolest v krku postihne během roku i ty nejodolnější z nás. Bohužel ji řada z nás má spojenou s předzvěstí nepříjemného onemocnění, a tak ji nijak neřeší a čeká, jaké onemocnění udeří. To je však základní chyba. Bolest v krku totiž není nemoc sama o sobě, ale pouze její příznak, se kterým se dá navíc úspěšně bojovat. Tedy za předpokladu, že víte, jak na to.

<span>1.<span style="font: 7pt 'Times New Roman'">     </span></span>KLOKTÁNÍ SLANOU VODOU

Jedním ze základních způsobů, jak bojovat proti bolesti v krku je kloktání. Ne ovšem jen tak ledajaké, ale je potřeba si připravit pořádně slaný roztok a kloktat a kloktat. Důležité je i řádné vyplivnutí vykloktaného roztoku, jinak bychom původce onemocnění takzvaně pustili dále do organismu. Ideální je například ještě vypláchnout si po kloktání ústa.

<span>2.<span style="font: 7pt 'Times New Roman'">     </span></span>CIBULOVÝ ROZTOK

Řada z nás si z doby našeho dětství může vybavit jiný lidový lék, a to speciální cibulový roztok. Stačilo nakrájet cibuli nadrobno a zasypat cukrem nebo přelít medem a chvilku počkat až pustí šťávu. Právě tento roztok pak pomáhal od bolesti v krku a v rámci možností i docela chutnal.

<span>3.<span style="font: 7pt 'Times New Roman'">     </span></span>PŘÍRODNÍ PŘÍPRAVKY

Velmi šetrnou a zároveň velmi dobrou službu nám prokážou přírodní přípravky, jako je například Larfasol sprej. Larfasol sprej obsahuje oleje z rakytníku, měsíčku lékařského a bergamotu. Olejová báze vytváří ochranný povlak sliznice, čímž přispívá ke snížení podráždění a bolesti v krku, usnadňuje polykání a napomáhá zvlhčení a regeneraci sliznice. Navíc Larfasol sprej lze používat již od 2 let, takže je oblíbenou volbou zejména pro maminky.

Larfasol sprej

Pro děti navíc dnes můžeme sehnat i speciální lízátka v obdobném složením, jako jsou třeba právě Larfasol lízátka. Larfasol lízátka jsou 100% přírodní produkty s rakytníkovým olejem, vitaminem C a kurkuminem, které neobsahují ani konzervanty, ani umělá barviva. Larfasol lízátka s pomerančovou příchutí jsou doplňkem stravy vhodným i pro děti již od 3 let.

Larfasol lízátka

PŘÍRODNĚ NA BOLEST V KRKU

Víte, že na bolest v krku velmi dobře působí například rakytník? Jeho olej je nejen koncentrát mixu vitamínů A, E, F, P a K, ale také regeneruje sliznici, působí protizánětlivě a snižuje bolest.

Z přírodních surovin můžete vsadit ale i na měsíček lékařský, jehož olej má antibakteriální účinky.

Vhodné jsou i přípravky s méně známou přírodní složkou, jakou je bergamot, který zmírňuje zánět a tiší bolest.

Další články

Načítám