Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

OZP jako první přišla na náš trh s mobilní aplikací mVITAKARTA, do které si lze zaznamenat aktuální informace o zdravotním stavu, očkování, návštěvách lékaře a mnoho dalších údajů.

Instalace

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Aplikaci mVITAKARTA si jednoduše stáhnete přes AppStore.

Stažení aplikace na AppStore

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Dalším krokem je synchronizace s internetovou Vitakartou (aplikace pro přístup klientů OZP k jejich zdravotnickým údajům evidovaným pojišťovnou) a autorizace telefonu. Díky této synchronizaci nepřijdete o data ani při ztrátě telefonu.

Výdaje za zdravotní péči pod kontrolou

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Ve Vaší kartě jsou evidovány platby, které OZP provede na Vaše jméno. Pod položkou Léky je seznam léků, které užíváte i léky proplacené pojišťovnou, včetně jejich ceny a lékárny, kde jste je vyzvedli. V sekci Vykázaná péče vidíte zdravotní péči, léky a další položky, které za Vás pojišťovna zaplatila, včetně pobytů v nemocnici.

Další funkce

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Nikdo nemá paměť nafukovací, a proto je dobré vyplnit si v aplikaci pár základních údajů, jako je Aktuální stav, Chronické obtíže, Očkování. Praktické jsou Soubory, kam si můžete uložit rozpis návštěvních hodin, nahrát lékařské zprávy apod. Přístup k dokumentům máte pak i bez připojení k internetu. Komunikace obsahuje kontakty na asistenční službu, zdravotní pojišťovnu, blízkou osobu a lékaře, kterým jste dali právo přístupu k Vaší Vitakartě. SOS tlačítko je dostupné komukoli, kdo spustí aplikaci i bez hesla. Jde o kontakt udaný pro případ nouze a zobrazení údajů, které mohou pomoci záchranářům. mVITAKARTA je určena každému, kdo chce mít přehled o všem, co se týká jeho zdraví. Jde o první praktický způsob, jak zdravotní data přenášet spolu s pacientem elektronicky. Výhodné je vybavit touto aplikací rodiče nebo si ji nastavit na Vaše děti.

Další články

Načítám