Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V říjnu herečka Selma Blair (46) oznámila světu, že jí byla diagnostikována roztroušená skleróza. Nyní otevřeně promluvila o své nemoci a o tom, jak ovlivnila její život. Poprvé od oznámení se objevila na veřejnosti při oscarové party Vanity Fair. Časopisu také dala rozhovor, kde mluvila o všech aspektech onemocnění.

„Cítím pokoru a radost, i když jsem vyčerpaná,“ svěřila Blair, která se snaží zůstat pozitivní. „Když jsem se to dozvěděla, hodně jsem plakala. Nebyly to však slzy z paniky, ale z vědomí, že se musím smířit s tím, že nebudu mít kontrolu nad svým tělem,“ prozradila v pořadu Good Morning America.

Největší obavy měla herečka z toho, že ji kvůli nemoci nebudou obsazovat. Lékaři však zahájili léčbu a jsou velmi optimističtí. „Za rok už z ní může být úplně jiný člověk,“ uvedl hereččin lékař Saud Sadiq pro Vanity Fair. Její zkušenosti s lékaři však nebyly vždy nejlepší. Několik let sváděli její bolesti na deprese a hormony.

V minulosti měla Selma také četné problémy se závislostí. Přiznala, že alkohol poprvé okusila už v sedmi letech a provázel ji prakticky celým životem. Kvůli němu se musela vzdát i péče o syna Arthura (7), což její závislost pouze umocnilo. V létě 2016 však přišel bod zlomu, kdy opilá požila léky a nastoupila do letadla, kde ztratila vědomí. Byla převezena do nemocnice a s alkoholem nadobro skoncovala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám