Hlavní obsah
Článek

Zpráva o smrti herce, producenta a dabéra Jiřího Pomejeho (†54), který v úterý podlehl rakovině, zasáhla nejen jeho nejbližší, ale i kamarády a kolegy z branže.

Jednou z těch, která se s Pomejem pracovně sešla hned v několika projektech, je herečka Dana Morávková (52). Zpráva o hercově skonu ji zasáhla, stejně jako jejího muže, hudebníka Petra Maláska.

„Díky Jirkovi jsem natočila pohádky Z pekla štěstí 1 a 2 a film Andělská tvář. Myslím na něj, na jeho dceru a maminku, je mi to moc líto... A mému manželovi též... Veškerá slova jsou zbytečná... Milý Jirko, odpočívej v pokoji...Dana a kluci Malásci,“ napsala Super.cz herečka, která se vedle zmíněných projektů s Pomejem setkala také při spolupráci na Kameňácích. I ty Jiří produkoval.

Pomejeho moderátorské aktivity v pořadu Česká noc na Frekvenci 1 ve své vzpomínce připomněla Linda Finková. „Jirka byl neřízená střela, ale moc hodnej kluk. A posluchači v rádiu ho milovali. Měl noční vysílání, lidi se mu svěřovali, a rádi. A on je poslouchal, radil a byl pro ně kámoš. Kdo ho znal, ví, o čem mluvím,“ napsala Super.cz.

Vzpomínku připojil také Zdeněk Troška (70). „Byl veselý, kamarádský, plný života, plný nápadů a radosti ze všeho, co dělal. Filmový nadšenec a životní fanfaron, který v návalu radosti ze své práce mnohdy doplácel na naivitu a důvěřivost. Škoda, že se jeho život ukončil tak brzy," řekl Super.cz režisér. S Pomejem spolupracoval na již zmíněných pohádkách Z pekla štěstí a rovněž na Kameňácích.

Reklama

Další články

Načítám