Hlavní obsah
Článek

To, že je krása českých dívek na poli světového modelingu pojmem, není třeba dodávat. Mezi muži ale Češi doposud pokulhávali. To se ale pomalu mění.

Strmě vzhůru například stoupá hvězda vítěze modelingové soutěže Pure Model 2018 Olivera Průchy.

Šestnáctiletý mladík se stal velmi vyhledávaným modelem zahraničních klientů téměř okamžitě po jeho úspěchu v soutěži a je aktuálně nejnadějnějším českým začínajícím pánským modelem současnosti. Půl roku od finále stihl nafotit editorialy předních módních magazínů jako GQ Portugal, české mutace Elle a magazínu Dolce Vita, ke spolupráci si ho vybrala také španělská módní značka Pull&Bear či předváděl na letošním milánském fashion weeku.

„Před rokem mě ani nenapadlo, že budu dělat modeling a už vůbec bych nepředpokládal, že budu spolupracovat s celosvětově známými klienty. Díky soutěži jsem dostal kontakty se světovými agenturami, které se o mě starají po celém světě,” svěřil se Průcha, který aktuálně pobývá dva měsíce v Koreji. Zde má sice spoustu práce, i tak si najde čas na to si užívat.

„Jelikož pracuji skoro každý den, tak i přesto jsem se zamiloval do tohoto nádherného města a způsobu žití místních obyvatel,” říká Oliver Průcha.

Reklama

Další články

Načítám