Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Představitel hlavních rolí v nezapomenutelných komediích Velký blondýn s černou botou, Rána deštníkem nebo Jsem nesmělý, ale léčím se, se na dva dny zastavil v Praze. Super.cz poskytl rozhovor u příležitosti představení kolekce svých vín. A prozradil, že ve svých sedmasedmdesáti vypadá tak vitálně právě díky vínu. "Vypiju dva litry denně, zkuste to také a taky budete dobře vypadat," vzkázal čtenářům Super.cz.

Pierre Richard se sice stará o své vinice, ale na natáčení nerezignoval. "V lednu bude mít premiéru film, kde hraji s Jane Fondovou," prozradil. Porovnávat svá vína s produkty kolegy Gerarda Depardieua nechtěl. "To by bylo hloupé, kdybych řekl, že moje jsou lepší. A když řeknu, že lepší jsou ty jeho, by bylo ještě hloupější," krčil rameny.

Raději má prý vína červená. "A to nejen moje, ale všeobecně. Po bílém nemůžu spát, zatímco po červeném usnu nádherně," konstatoval. Mluvilo se i o jídle a vyšlo najevo, že francouzský herec rozhodně není žádný dietář. "Mám rád lanýže, zvláště pak italské bílé. Pak čerstvá kachní játra. Ale i klobásky a salámy, i když to zní obyčejně," řekl. Dokonce ochutnal i české knedlíky. "Jsou výborné," nešetřil chválou na křtu restaurace Mon Rouge Pif.

Pierre Richard byl v Praze několikrát. "Dvakrát jsem tady natáčel, párkrát jsem tu byl soukromě a teď sem jezdím představovat svá vína. Mám Prahu rád a důležité je, že Praha má ráda i mne. Je to nádherné město," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám