Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Možná i vy patříte mezi ženy, které po porodu, s věkem nebo dokonce už tak nějak odjakživa cítí, že to v oblasti vašich intimních partií není ono. Některé z nás trápí bolesti při sexu, některé to, že už si po dětech neužíváme milování jako dřív, řešíme problémy spojené s přechodem nebo vrozené asymetrie. A často nevíme, že naše obtíže mají poměrně snadné řešení.

Nebojte se hledat informace a plastického gynekologa

Foto: Asklepion.cz
Více

Foto: Asklepion.cz

Komerční sdělení

„Ženy u nás se o těchto svým problémech často neodváží bavit ani se svým gynekologem, a proto se bohužel některé dlouhou dobu trápí kvůli problému, který by mohl být snadno vyřešen,“ říká plastická gynekoložka institutu Asklepion MUDr. Zoja Čurilová Roháčová. V její ordinaci se ale díky rostoucí informovanosti pacientek objevuje stále více žen. Lékařka jim po vyšetření doporučí chirurgické či nechirurgické řešení, ať už se týká zlepšení vzhledu genitálií, diskomfortu v této oblasti nebo řešení sexuálního prožitku. Plastická gynekologie je poměrně nový obor, byla založena v roce 2016, ale díky svým výsledkům je zájem o nic už i v ČR enormní.

Příliš velká vagina, inkontinence, špatný sex

Foto: Asklepion.cz
Více

Foto: Asklepion.cz

Komerční sdělení

Ženy po spontánních porodech se často potýkají s pocity volné vagíny někdy spojené s inkontinencí, a právě takové potíže umí plastická gynekologie velmi dobře odstranit. Pochvu a poševní vchod zúží lékař při chirurgickém výkonu zvaném vaginoplastika. Provádí se v celkové anestezii a výsledkem jsou pacientky (i jejich partneři) nadšené. Současně je možné při vaginoplastice provést také aplikaci kyseliny hyaluronové pod močovou trubici či aplikaci laseru, které zamezí inkontinenci. Laser je vhodné aplikovat zejména u lehčích forem inkontinence nebo pokud ještě plánujete děti.

Špatná velikost stydkých pysků, vaginální suchost, panenská blána

Foto: Asklepion.cz
Více

Foto: Asklepion.cz

Komerční sdělení

„Mnohé ženy se často potýkají s opakovanými záněty pochvy, bolestivou jizvou po nástřihu při porodu, anebo únikem vzduchu z pochvy při pohlavním styku. V období kolem přechodu a v přechodu je nejvíce trápí změny velkých a malých stydkých pysků, bolestivost při pohlavním styku, suchost v pochvě a svědění zevních rodidel,“ popisuje dr. Roháčová v Asklepionu nejčastější obtíže, se kterými se jí ženy svěřují a se kterými jim umí pomoci. Mezi její pacientky patří i dívky v období adolescence, které trápí srostlá panenská blána či zvětšené malé stydké pysky. „Tato vrozená asymetrie jim může vadit při sportu (např. jízdě na kole), či při nošení upnutých kalhot,“ vysvětluje dr. Roháčová.

Zlepšení psychiky i sexu za pár minut

Foto: Asklepion.cz
Více

Foto: Asklepion.cz

Komerční sdělení

Velikost stydkých pysků, například příliš velké malé stydké pysky, řeší v Asklepionu většinou operačně. Nicméně i pro ženy, jejichž obtíže nejsou až tak omezující nebo chtějí nejprve vyzkoušet méně invazivní řešení, poskytují ošetření laserem g-set či radiofrekvencí. Modelaci či vaginální suchost řeší aplikace kyseliny hyaluronové. Tato ošetření se dají provádět buď samostatně, nebo je lékaři vzájemně kombinují pro co nejlepší výsledek. Po provedení potřebného zákroku většina pacientek v Asklepionu udává zlepšení či vymizení potíží, které jí způsobovaly uvedené problémy. To má pak samozřejmě pozitivní vliv i na jejich psychiku.

Další články

Načítám