Hlavní obsah
Článek

Když se Marek Vašut (63) objevil v Adamově rouše ve filmu Román pro ženy, tak mnohým při pohledu na jeho vysportovanou postavu spadla brada. Herci se daří držet v podobné formě i po dlouhé době od natáčení zmíněné komedie.

Dva roky před šedesátkou na sobě maká v bazénu, na sněhu, na lyžích, ale i při práci. Dobrou fyzičku pak zúročil loni během natáčení filmu Anděl v pokušení, které probíhalo na Monínci a v lázních Poděbrady.

„Byla to zábava a pro mě pěkný návrat točit s českou produkcí,” přiznal Vašut. Pro toho byla výzva vzít roli především v tom, že mu připomíná právě film Román pro ženy, kde ztvárnil neodolatelného Pažouta. „Stejně jako v Románu hraji i tady vlastně sám sebe. Jen se tady jmenuji Rudolf a jsem oproti Pažoutovi vyzrálejší,” vtipkuje s tím, že si během natáčení oživil i vzpomínky na závodní lyžování.

Film se natáčel za plného provozu areálu, a jednou z jeho filmových milenek byla i influencerka Dominika Myslivcová (29), která to prý s lyžemi neumí tak bravurně jako Marek, ale na kopci mu rozhodně neudělala ostudu. „Snažila jsem se pěkně vystylovat, aby mi to aspoň slušelo,” řekla blogerka.

„Zatímco Marek Vašut je zkušený filmový matador a profík každým coulem, Dominika před filmovou kamerou tolik zkušeností nemá. Je ale zvyklá vystupovat na veřejnosti a na svou roli se připravila tak zodpovědně, že jí na place za herecký výkon vysekl poklonu i Marek Vašut,“ prozradila režisérka Zita Marinovová.

Při natáčení ovšem Dominika krom hereckých zkušeností získala od hvězdného hereckého kolegy i bonus navíc.

„Dám ti cestou dolů lyžařskou lekci,“ rozhodl Marek poté, co Dominika hned v prvním záběru na sjezdovce předvedla pád, za jaký by se nestyděli ani profesionální kaskadéři. Měla tedy štěstí, že jejím parťákem byl právě Marek, který se dříve lyžování věnoval závodně.

„V šestnácti se mi ale začaly líbit slečny a závodní lyžování šlo do kopru, na ně už prostě nebyl čas. Lyžování ale zůstalo společně s jízdou na koni mým nejoblíbenějším sportem,“ prozradil Marek, který se nejenom díky lyžím cítil při natáčení jako ryba ve vodě. „Tenhle charakter už jsem hrál. Je to takový Pažout po třinácti letech. Jen je trochu starší a opotřebovanější, stejně jako já,“ směje se charismatický herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám