Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Odchod módního génia Karla Lagerfelda překvapil veřejnost i jeho spolupracovníky. I přes svůj vysoký věk totiž stále naplno tvořil. Během jeho poslední prezentace kolekce pro Chanel Haute Couture, která proběhla na konci ledna v rámci pařížského týdne módy, už se osobně neukázal, vše ale ještě z pozadí řídil.

Lagerfeld osobně dohlížel na zkoušku modelů a schvaloval také výběr české modelky Anety Měšťanové (18). Vítězka českého finále Schwarzkopf Elite Model Look tak byla poslední českou kráskou a jednou z posledních modelek vůbec, která legendu světové módy viděla při práci a zdánlivě v plné síle.

„Jediné, co k tomu mohu říct, je, že Karl Lagerfeld byl úžasný módní návrhář a výjimečný člověk. Jsem ráda, že jsem měla možnost ho potkat a být součástí jeho přehlídky,” uvedla Aneta Měšťanová.

Podle posledních informací Karel Lagerfeld trpěl rakovinou slinivky. S nemocí bojoval návrhář statečně, ale v posledních týdnech nad ním začala vítězit. V pondělí večer byl Lagerfeld převezen ze svého pařížského bytu na Voltairově nábřeží do nemocnice, kde dnes ráno zemřel.

Reklama

Další články

Načítám