Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

To, že se doopravdy natočí film podle jeho scénáře, zpočátku nečekal ani samotný autor, herec Jaromír Hanzlík (76). I když do šuplíku ho pochopitelně nepsal. "Ale samozřejmě jsem rád, kdo by nebyl rád. Psal jsem to ani ne tak s vědomím, že se to bude realizovat, ale s chutí. Tak doufám, že to na tom bude vidět," řekl Super.cz.

Sám sobě svěřil i jednu z hlavních rolí. "Když herec píše scénář, tak si tam pro sebe píše roli a ta role určitě nebude kostelník. Pokusil jsem se napsat si hlavní roli, ale stala se taková věc, že Igor Bareš (58) a Alena Antalová (51), kteří hrají taky ty dvě hlavní stěžejní postavy, mě přehráli. Herecky mě upozadili. Jsou tak dobří, že je ve mně takový svár herce a scenáristy. Jako herec si říkám, že je to škoda, protože člověk má nějaké ego, když vidí, že je někdo lepší než vy," připustil. "Jako scenárista jsem ale rád, když je něco lepší, než jsem předpokládal. A to je ta situace," dodal.

Jako scenárista měl ale jiné trable. S režisérem a filmovou společností se hodně dohadovali právě o obsazení. "Původně jsem měl o obsazení trochu jinou představu. Ale řekli mi, že by rádi viděli mladší tváře, takže jsme je hledali. A právě těmi mladšími tvářemi jsou Igor a Alenka. A jsem tomu rád," dodal na premiéře, kam ho přišel podpořit mimo jiné syn David Hanzlík.

Reklama

Další články

Načítám