Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rodina a přátelé se v pátek rozloučili s hercem a dabérem Petrem Olivou (†75), který o víkendu zemřel na následky rozsáhlého zápalu plic.

Obřad proběhl ve smuteční síni na pražských Olšanech bez účasti veřejnosti. Kolegové z divadla se s hercem rozloučí později.

„Poslední rozloučení je pro rodinu velmi citlivá až intimní záležitost. Proto respektujme přání rodiny a nechme Petra opustit tento svět jen v kruhu rodinném. Protože se však všichni chceme s Petrem osobně rozloučit, uspořádají jeho nejbližší setkání, kde budeme mít možnost si na něj společně připít,“ vzkázal na sociální síti herec Ondřej Kepka.

Petr Oliva byl znám mimo jiné jako výborný dabér. Svůj hlas propůjčil Bodiemu z britského seriálu Profesionálové, Robertu Redfordovi nebo Pierru Richardovi. Objevil se v seriálech Sanitka, Major Zeman nebo nověji v Pojišťovně štěstí a Ordinaci v růžové zahradě. Exceloval také v divadelním představení Klec bláznů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám