Hlavní obsah
Článek

Ač se to třeba nezdá, i ve světě slavných se najdou páry, které by mohly jít ostatním příkladem. Jiskra rozhodně nevyhasla například v manželství herečky Dany Morávkové (52) a skladatele Petra Maláska (54). Jejich štěstí trvá už 23 let a svou lásku stvrdili nejen sňatkem, ale i zplozením jediného syna Petra (21).

Harmonické manželství prožívají také herci Zlata Adamovská (65) a Petr Štěpánek (70), které osud svedl dohromady před šesti lety. Tehdy navždy odešla hercova životní láska, režisérka Vlasta Janečková, s níž žil úctyhodných 39 let. Útěchu nalezl právě u Zlaty, s níž se potkával na place při natáčení Ordinace v růžové zahradě.

Na divadelních prknech pak vzplála láska mezi Libuškou Šafránkovou (†68) a Josefem Abrhámem (†82), kteří si hned padli do oka. Vzali se v roce 1976 a rok nato se jim narodil syn Josef. Pouto mezi nimi pak ještě zesílilo v době, kdy herečka bojovala se zdravotními problémy. Abrhám byl tehdy své Popelce opravdu velkou oporou.

Mezi ukázkové páry patří také herci Václav Vydra (68) s Janou Bouškovou (64). Přestože se znají už od studií na konzervatoři, jiskra mezi nimi přeskočila až o několik let později, kdy už oba za sebou měli nevydařené vztahy. Jana se nejprve provdala za herce Petra Svojtku (†36), který však brzy tragicky zahynul pod koly tramvaje. Teprve pak otevřela své srdce kamarádovi ze studijních let a letos slaví už 36. výročí vztahu. Před oltářem si řekli své ano ale až v roce 2006.

Úctyhodných 27 let pak tvoří manželský pár Hana Zagorová (†75) s operním pěvcem Štefanem Margitou (67). Předtím byla zpěvačka šest let provdaná za baleťáka Vlastimila Harapese (72) a svou osudovou lásku poznala až v 46 letech.

Reklama

Další články

Načítám