Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Operní pěvkyni Dagmar Peckovou mají všichni v paměti jako nejkontroverznější představitelku Carmen. Tu zpívala v kraťounkém černém ježečku. Když Pecková, která vystupuje převážně v cizině, přijela do Prahy, šokovala novým účesem.

Zpěvačka nechala vlasy poporůst minimálně o deset centimetrů a hlavně změnila jejich barvu. Jako zrzku s patkou přes čelo a s brýlemi by ji nikdo, kromě skalních fandů opery, nepoznal.

Pecková se nechala přemluvit, aby společně s nejslavnějším dirigentem Jiřím Bělohlávkem, zasadila svůj vlastní strom na Stezku osobností v pražské botanické zahradě v Troji. Pecková, která letos oslavila neuvěřitelné padesáté narozeniny, zasadila také jubilejní padesátý strom.

Je jím tupela lesní, která na podzim zahoří ohnivě červeným listím, čímž koresponduje s oslnivou osobností plnou vnitřního ohně, jíž světově proslulá operní pěvkyně Dagmar Pecková je.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám