Hlavní obsah
Článek

Oblíbený herec Hugh Laurie letos oslaví už 60. narozeniny. Charismatický Brit proslul především jako hvězda seriálu Dr. House. Nebylo by však fér spojovat jej s jedinou rolí.

Hugh se v seriálu Dr. House poprvé objevil v roce 2014 a v roli nekonvenčního lékaře s nevybíravými způsoby vydržel osm sezón. Jako Gregory House se dočkal obrovské popularity, seriál mu zajistil rovnou tři Zlaté glóby.

Kariéra Hugha Laurieho samozřejmě začala dlouho před natáčením Dr. House a pokračuje i po jeho skončení. V roce 2000 si například zahrál v komedii Možná, miláčku, na jejíž natáčení jen tak nezapomene. Po Londýně se tehdy proháněl úplně nahý. „Scénu jsme začali zkoušet v šest ráno. Celé natáčení trvalo tři hodiny, tak to prostě u filmu chodí,“ zavzpomínal herec.

Hugh Laurie dostal velkou hereckou příležitost také ve filmu Pan Pip (2012). Ten můžete dnes od 21 hodin vidět v programu Televize Seznam. Zahrál si zde učitele, který dětem v občanskou válkou zmítaném státě Papua - Nová Guinea předčítá Dickensovu knihu Nadějné vyhlídky.

Herec se obnažil při natáčení filmu Možná, miláčku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám