Hlavní obsah
Článek

Už víte, kde budete odpočívat letos v létě? Jestliže jste ještě místo nevybrali, je nejvyšší čas! Ty nejlepší zájezdy z nabídky cestovních kanceláří rychle mizí a kapacita hotelů není nekonečná. Máme pro vás několik tipů, kam letos zamířit na dovolenou!

Řecko

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

Kolébka antické civilizace je mezi Čechy dlouhodobě oblíbená. Teplé klima, členité pobřeží s průzračným mořem, kvalitní služby, a hlavně stovky historických i přírodních památek. Archeologické vykopávky a antické chrámy naleznete téměř na každém rohu. Navíc jen pár kroků do kopců porostlých olivovými háji. Pokud už jste v Řecku byli a váháte, zdali vyrazit znovu, zvolte jednoduše jiný ostrov.

Turecko

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

V posledních letech šplhá Turecko v žebříčcích oblíbenosti strmě vzhůru. Tamní hoteliéři vložili hodně úsilí do renovací a rozšiřování tamních rezortů a teď se jim to vrací. Dovolenou v Turecku si užijí rodiny s dětmi, hotely nabízí rozmanité animační programy, v řadě z nich navíc naleznete přilehlé aquaparky s tobogány a dalšími vodními radovánkami. Pravidelné vyvolávání muezzina a zákoutí tureckých tržišť jsou zase tou pravou dávkou exotiky pro vaši letní dovolenou.

Bulharsko

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

Ty tam jsou letní dovolené v Bulharsku pod stanem. Na bulharském pobřeží Černého moře v posledních letech vyrostla řada hotelových rezortů nabízejících velmi kvalitní služby. Moře je takříkajíc „jako kafe“ a pláže pokrývá jemný zlatý písek. Především rodiny s dětmi ocení pozvolný přístup do moře ze široké přehledné pláže.

Španělsko

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

Španělsko nejsou jen Baleáry nebo Kanáry. I na „pevnině“ tedy na Pyrenejském poloostrově najdete úžasná letoviska. K nejoblíbenějším patří Costa del Sol v provincii Malaga. Oblast má bohaté kulturní dědictví, opravdu úžasné pobřežní oblasti a okouzlující vesnice ve vnitrozemí. A určitě jste slyšeli i o hojně navštěvovaných Costa Brava nebo Costa de la Luz. Z žádné pláže není daleko do nějakého historického města, klasikou je surrealistická Barcelona a my přidáme tip na návštěvu Granady s palácem Alhambra.

Egypt

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

Země pyramid a faraonů vás uvítá plážemi, v blízkosti kterých pulsuje podmořský život a o exotickou zábavu tedy budete mít postaráno pár metrů od hotelu. Rudomořské pobřeží je oblíbeným cílem potápěčů, barevné korály a rozmanitý mořský život si můžete prohlédnout i vy a postačí vám k tomu potápěčské brýle a šnorchl.

Tunis

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

Ta nejkrásnější letoviska na středomořském pobřeží Afriky naleznete právě v Tunisku. Ohřejete se v nich celoročně a nemusíte mít obavy, že by se snad počasí pokazilo – v této pouštní zemi v letních měsících jednoduše neprší. Obloha je modrá a slunce svítí 10 až 12 hodin denně. Vysokých teplot se ale nebojte – hotelové rezorty bývají umístěny v rozlehlých zahradách a okolí ubytování je zavlažované.

Další články

Načítám