Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Chodí jí desítky nabídek na vystoupení, které s pokorou odmítá. Pro jedno datum v letošním roce se ale Marta Kubišová (81) rozhodla udělat výjimku. Zpěvačka uspořádá k třicátému výročí sametové revoluce svůj velký koncert, na který se již nyní začíná pomalu připravovat.

Interpretka legendární písně Modlitba pro Martu, která se stala symbolem revoluce, se vrátila znovu do studia a společně s Petrem Maláskem a dalšími hudebníky natočila píseň v novém aranžmá. A nejen to, pro svůj velký hit se rozhodla natočit také videoklip. „S tím nápadem přišel pan Větrovský. Tak se dohodl s panem Maláskem, že se i aktuálně znovu nahraje, a to v jiném aranžmá se smyčci. Skladba se stala symbolem a klip na toto téma jí skutečně chybí. Byl to dobrý nápad, tak jsem i vzhledem k 30. výročí od sametové revoluce souhlasila,” prozradila zpěvačka, která snad nikdy nevystoupila, aniž by Modlitbu pro Martu nezazpívala.

„Já o ní říkám, že to je takový batůžek, který mi přirostl k tělu, protože opravdu musí znít všude. Skladbu mám jinak samozřejmě moc ráda,” prozradila Kubišová, která aktuálně směřuje svou energii k 16. listopadu, kdy ji čeká jediný koncert v roce.

„Jelikož mi chodí strašně moc nabídek na vystoupení k tomuto krásnému výročí, rozhodla jsem se, že vystoupím k tomuto výročí v Lucerně, abych své fanoušky uspokojila a nemusela vystupovat tu a tam. Kdo mě chce vidět a slyšet, ať dorazí do Lucerny,” řekla Kubišová s tím, že další vystoupení rozhodně neplánuje. „Už teď budu muset trochu potrénovat, protože pravidelně nezpívám a v Lucerně budu muset dát více písniček, tak musím zabrat, aby to mělo z mé strany patřičnou úroveň. Bude to skutečně jen jediná a z mé strany výjimečná událost,” uzavřela zpěvačka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám