Hlavní obsah
Článek

Knižní bestseller Poslední aristokratka už byl zpracovaný do podoby divadelní hry s Annou Polívkovou v hlavní roli a nyní se román spisovatele Evžena Bočka dočká také filmové adaptace, kterou začal natáček režisér Jiří Vejdělek.

V hlavní roli se objeví Hynek Čermák, který ve filmu ztvárňuje potomka českého šlechtického rodu Kostků, který v polovině devadesátých let přijíždí z Ameriky do Čech převzít v restituci dávné rodové sídlo. Jeho temperamentní manželku Vivien si zahraje Tatiana Vilhelmová (45).

Herečka bude mít za úkol ztvárnit lehce potrhlou Američanku, která velmi špatně hovoří česky a obdivně vzhlíží k evropským královským rodům, zejména pak k princezně Dianě.

Pro Tatianu to není první komedie, zahrála si například ve filmech Chyťte doktora, Špunti na vodě, či Tátova volha, a tak v úkolu jistě obstojí.

Hlavní postavu Marie, která v knize celý příběh vypráví, si ve filmové verzi zahraje Yvona Stolařová, kterou bude svádět mladý šlechtic v podání herce Zdeňka Piškuly. Ve filmu dále hrají Tatiana Pauhofová, Zdenka Procházková, Martin Pechlát, Pavel Liška, nebo Eliška Balzerová.

Filmaři začali natáčet na zámku Lemberk na Liberecku, postupně štáb využije pro natáčení zámky Buchlovice u Uherského Hradiště, Rájec v okrese Blansko, Jaroslavice na Znojemsku a v půlce března natáčení skončí na zámku Milotice v okrese Hodonín.

„Hlavní prostředí příběhu není rozhodně všední, protože být zámeckým pánem se nepoštěstí každému. O to reálněji musí ovšem filmová Kostka vypadat. Žádný ateliér, točit budeme ve skutečných historických objektech,“ říká režisér Jiří Vejdělek a dodává: „Mám k dispozici fantastické herce, které povedu k přesnému komediálnímu hraní, aby současná herecká generace přispěla k oživení tradice komediálního herectví v naší kinematografii.“

Reklama

Další články

Načítám