Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

V roce 2012 ovládl udílení Oscarů černobílý němý snímek The Artist, na který si už dnes vzpomene málokdo. Stejně tak na představitele hlavní role Jeana Dujardina (46).

Francouzský herec tehdy získal Oscara a porazil nominované hollywoodské ikony Brada Pitta (Moneyball) i George Clooneyho (Děti moje). Jean Dujardin za film The Artist posbíral nejprestižnější trofeje, ale dveře do Hollywoodu se mu příliš neotevřely.

Po úspěchu snímku The Artist měl menší role ve filmech Vlk z Wall Street či Transformers: Poslední rytíř. Hollywoodští režiséři se o něj však neprali a Jean našel uplatnění spíše v rodné Francii. Ani tam ale nedostal roli, v níž by potvrdil svůj talent. Nedávno se objevil na společenské akci v Paříži s výrazným knírem.

Kariéra Jeana Dujardina samozřejmě začala dávno před natáčením snímku The Artist. Dnes od 21 hodin si jej na Televizi Seznam můžete připomenout ve filmu Milosrdné lži o partičce přátel, jejichž vztahy prověří společná dovolená. Kromě Jeana Dujardina si v něm zahrála i Marion Cotillard (48).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám