Hlavní obsah
Článek

V kalifornském San Francisku mají nejtolerantnější společnost, radnice tam dokonce dovoluje nudistům volně chodit po ulici. Jenže podle městského supervizora Scotta Wienera jsou svobodou nahých ohrožováni na zdraví ti oblečení. Když si totiž nudisté sednou holým pozadím na židli, mohou na ni přenést nebezpečné bakterie. Wiener tak prosadil novou vyhlášku, která zakazuje sedání na veřejné židle bez ručníku.

Nudisté mohou nadále ulicemi korzovat zcela svobodně, ale když chtějí usednout na lavičku, na sedadlo ve veřejném dopravním prostředku či na židli v restauraci, musejí si pod sebe podložit ručník či jinou látku.

Nový městský zákon byl schválen jednomyslně všemi jedenácti členy bez delší debaty. „San Francisko je liberální a tolerantní město a my jsme na to velmi hrdí. Ačkoli máme mnoho pohledů na veřejnou nahotu, všichni se shodneme, že když si sednete nazí na židli, měli byste předtím tu židli zakrýt a zvláště v restauracích, kde se jí. Nejsem zdravotní expert, ale věřím, že to není rozhodně hygienické a bezpečné,“ vysvětlil vyhlášku Scott Wiener.

Nejvíce nudistů je ke spatření ve čtvrti Castro. I tam ale budou nově pokutovat každého naháče, který si místo k sezení nepřikryje. Hrozí mu penále sto dolarů při prvním a dvě stě dolarů při druhém porušení zákona. Za třetí a další porušení zákona pak zaplatí tisíc dolarů a hrozí mu i rok ve vězení.

Související témata:
San Francisco

Reklama

Další články

Načítám