Hlavní obsah
Článek

Loňský ročník Eurovize byl pro Česko mimořádně úspěšný. Mikolas Josef (28) skončil na šestém místě, což byl pro naši hudební scénu historicky nejlepší výsledek. Letošním reprezentantem je kapela Lake Malawi s písní Friend of a Friend.

Finále Eurovize se po vítězství izraelské zpěvačky Netty uskuteční v Tel Avivu. Česko bude reprezentovat Albert Černý se svou kapelou. Píseň Friend of a Friend získala nejvíce bodů z osmi domácích finalistů.

„Chtěl bych v prvé řadě poděkovat našim fanouškům, lidem z České televize, kteří s námi hodně protrpěli, a všem mým konkurentům, kteří vytvořili skvělou atmosféru,“ reagoval bezprostředně po vyhlášení Albert a dodal: „Nebudu lhát, je to pro mě splněný sen. Když jsem tu písničku složil, tak jsem uviděl světlo na konci tunelu a říkal jsem si, že by to mohl být odrazový můstek do celého světa. Pevně věřím, že tomu tak bude.“

O vítězi rozhodovala veřejnost i odborná porota. Pokud by hlasovali jen fanoušci, uspěl by zpěvák Jakub Ondra. Nejvyšší souhrnné skóre však měli Lake Malawi a dostali šanci vystoupit v Izraeli.

Má kapela Lake Malawi šanci uspět na Eurovizi?
Ano
26 %
Ne
74 %
Celkem hlasovalo 462 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám