Hlavní obsah
Článek

Danu Morávkovou (52) znají televizní diváci především z Ordinace v růžové zahradě. Jako doktorka Zdena Suchá teď bude prožívat noční můru všech rodičů. „Zdena s Davidem (hraje Jan Čenský - pozn.) prožijí jeden z nejhorších životních scénářů, který může potkat milující rodiče. Zmizí jim dítě, malá Hanička. Jako by se pod ní propadla zem a pátrání po ní nikam nevede,“ popsala Morávková linku, která ji nyní čeká. „Myslím si, že je to to nejhorší, co jsem kdy hrála,“ svěřila herečka.

Dokonce ani hojně diskutované domácí násilí a znásilnění, jimž její postava v seriálu čelila, pro Danu nebylo tak náročné. „To bylo také těžké téma, ale tohle je ještě silnější. Protože teď nehraju strach o sebe, ale o dítě, o milovaného člověka. To je nepřenosný pocit,“ říká Morávková, sama matka syna Petra.

„Vzpomínám si, jak jsme jednou přijeli do hotelu a s Petrem (hudebník Petr Malásek - pozn.) jsme něco zařizovali na recepci. Péťa byl celou dobu vedle nás, ale když jsem se otočila, najednou tam nebyl. Stál za rohem a obdivoval rybičky. Ale než jsem ho uviděla, bylo to pět vteřin hrůzy,“ připomněla si vlastní děs, který s manželem zažili. „To se ale s tím, co nyní hrajeme, srovnat nedá a já si to ani nechci představovat. Tohle, pokud někoho potká, musí být šílené,“ říká.

Zmíněný syn Petr už není malý kluk, nedávno dokonce vyletěl z hnízda, když se kvůli studiu odstěhoval do zahraničí. „Péťa se dostal na školu, kterou si vysnil. Studuje v Británii anglickou literaturu a tvůrčí psaní. Jsme denně v kontaktu a já vím, že je šťastný,“ dodala Morávková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám