Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dávno předtím, než vešla ve známost díky herecké profesi, vystřídala Petra Nesvačilová (38) spoustu zaměstnání. A v mnoha případech se jednalo o poměrně kuriózní práce. Petra například prodávala párky v rohlíku, kompletovala desky, nebo plnila inkoustové bombičky.

„Když jsem se poprvé nedostala na FAMU, byl přede mnou rok v Praze. Začala jsem hrát v Divadle Na zábradlí. Můj první honorář byl dvě stě korun. Živit jsem se tedy musela jinak. S nejlepší kamarádkou Kristinou Nedvědovou jsme prodávaly párky v rohlíku. Byla to skvělá brigáda, hrozně jsme se nasmály,“ popsala Petra své začátky ve velkoměstě. „Když jsme měly hlad, tak jsme zašly za nějakým naším kamarádem na premiéru, kde byl raut, a tam jsme se pořádně najedly,“ vzpomíná Nesvačilová v internetové show Adély Elbel. Kromě prodeje pikadorů, jak se v jejích rodných jižních Čechách říká párkům v rohlíku, také pravidelně vystupovala na Barování se Sandrou Novákovou.

Ještě dříve, než se Petra proslavila díky filmu Karin Babinské Pusinky, si ráda užívala večírky. S věkem se Nesvačilová ale uklidnila a mejdanům se spíš vyhýbá. Na karlovarském filmovém festivalu, který bývá pro mnohé její kolegy a kolegyně jednou nekončící party, se jí několikrát podařilo vytratit po anglicku. „Na festivalu v Karlových Varech jsem točila seriál Stylista s Andrejem Polákem a Míšou Kernem. Z celého dne před kamerou jsem byla tak unavená, že jsem chodila spát hodně brzy. Kluci by mě dobrovolně nikdy nepustili, tak jsem vždycky řekla, že si jen zajdu na pokoj pro svetr a za chvilku se vrátím, a už jsem tam ale zůstala,“ prozrazuje Petra Nesvačilová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám