Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Už téměř 4 000 majitelů vozů dotčených aférou Dieselgate podalo prostřednictvím společnosti SAFE DIESEL společnou žalobu na koncern Volkswagen. SAFE DIESEL bude ve spolupráci s renomovanou advokátní kanceláří BBH požadovat pro každého z nich odškodné ve výši 220 000 Kč.

Statisíce poškozených zákazníků koncernu Volkswagen po celé Evropě požadují odškodné v kauze emisního skandálu – tzv. Dieselgate. Jen v sousedním Německu se k hromadné žalobě připojilo 300 000 majitelů dotčených aut značek Volkswagen, Škoda, Audi, Seat a Porsche.

I v České republice mohou oběti podvodného jednání Volkswagenu uplatnit svůj nárok, a to prostřednictvím společnosti SAFE DIESEL, a požadovat odškodné ve výši 220 000 Kč. Případným zájemcům o odškodné nevzniká žádné riziko, veškeré náklady na soudní řízení nese právě SAFE DIESEL.

Emisní skandál propukl před třemi lety, když americká Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) v září oznámila, že v automobilech koncernu Volkswagen objevila „zařízení“, které dokáže ovlivnit množství vypouštěných emisí. V USA Volkswagen vyplatil majitelům dotčených vozů odškodné 5 100 až 10 000 dolarů. Majitelům také nabídl opravu či zpětný odkup jejich vozu. V Německu již koncern akceptoval pokutu ve výši jedné miliardy eur.

Další články

Načítám