Hlavní obsah
Článek

Rodinný snímek Nekonečný příběh se stal v roce 1984 senzací a o pět let později na něj navázalo neméně úspěšné pokračování. Zatímco fantaskní svět se dočkal šťastného konce, představitel hlavní hrdiny takové štěstí neměl.

V prvním filmu si Bastiena zahrál Oliver Barret. Ve dvojce ho nahradil Jonathan Brandis, jehož život skončil tragédií. Herec se údajně nedokázal smířit s tím, že v dospělosti nemá takový úspěch jako v době, kdy byl dětskou hereckou hvězdou, a v roce 2003 spáchal ve svém bytě v Los Angeles sebevraždu oběšením. Jeho smrt je obestřena tajemstvím, protože nezanechal dopis na rozloučenou.

Modrooký Jonathan odstartoval hereckou kariéru už ve svých třech letech, kdy se začal objevovat v reklamních spotech a seriálech jako Plný dům či Báječná léta. Ve čtrnácti letech navázal na úspěch původního Nekonečného příběhu a přišly další zajímavé nabídky. Zahrál si například v hororu To podle knihy Stephena Kinga. Jonathan měl dokonce tu čest postavit se před kameru s Chuckem Norrisem, a to ve filmu Mistr kickboxu. Velký úspěch zaznamenal v roce 1993 se seriálem Strážce moře.

Zajímavostí ve filmografii Jonathana Brandise je snímek Dobrý král Václav, v němž ztvárnil patrona českého národa. V roce 1999 si zahrál ve westernu Jízda s ďáblem a jako dospělý muž přestal být pro režiséry atraktivní. Jednu z posledních rolí měl ve válečném dramatu Hartova válka, které natočil v Praze s Brucem Willisem. Ve výsledné podobě filmu se ale neobjevil, všechny scény s ním byly vystřiženy.

Reklama

Další články

Načítám