Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Americká sopranistka Nadine Sierra (30) je nesmírně talentovaná, krásná a opravdu sexy. Mezi její přátele patří přední módní návrháři, v jejichž odvážných haute couture modelech se nebojí vstoupit na červený koberec, či na prkna nejprestižnějších operních scén.

Díky své dokonalé postavě si je může dovolit. Objevila se v americkém vydání módních časopisů Vogue, Nylon či Bon Apetite. Na sociálních sítích denně osobně komunikuje s tisíci fanoušky a followery – tuto práci odmítá svěřit agenturám – a přibližuje jim život moderní operní hvězdy.

Francouzský deník Le Monde o ní napsal: „Z jejího čistého hlasu vyzařuje něha. Je pronikavý ale jemný a ve výškách zasněně stoupá až k hranicím slyšitelnosti.“ V roce 2018 jí newyorská Metropolitní opera, která je považována na nejvyšší operních metu a sen všech pěvců, ji udělila Beverly Sills Artist Award. Po řadě úspěšných debutů v Carnegie Hall, milánské La Scale, Pařížské národní opeře či Státní opeře Berlín se Nadine stala vyhledávanou pěvkyní významných operních domů po celém světě. Nedávno vystoupila na mega koncertu s Andreou Bocellim v Pittsburghu a New Yorku. Příští měsíc bude hlavní hvězdou slavného Vídeňského plesu v opeře.

„Pokud chce dnes někdo uspět ve světě opery, musí nejenom bezvadně zpívat, ale také se musí být výborný herec podmaňující si publikum, a dobře vypadat. Časy obtloustlých primadon, které se jen s obtížemi pohybovaly po jevišti, jsou už dávno pryč“, dodává Alena Kunertová z pořádající agentury Nachtigall Artists.

V pražské Smetanově síni ji doprovodí Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK. Na tento koncert si pozvala i dva mladé hosty: španělského tenoristu Xabiera Anduaga (23) a basbarytonistu Borise Prýgla (24), který platí za velkou naději české opery.

Další články

Načítám