Hlavní obsah
Článek

Zima už vás nebaví a do léta je ještě daleko? Vyměňte čepice a šály a zaleťte se ohřát. Na cestě za teplem nemusíte v letadle sedět dlouhé hodiny. Nejbližší pláže, kde můžete nachytat bronz, na vás čekají jen pár hodin letu.

Egypt

Více

Komerční sdělení

Země faraonů je pro mnohé synonymem letní dovolené, ale letoviska u Rudého moře lákají turisty v hojné míře i v zimě, kdy zde oproti České republice panuje pěkné počasí. Teploty se většinou pohybují nad 20 stupňů, teplota vody v moři třeba v Marsa Alam bude kolem 22-24 stupňů. Jen pár metrů od hotelu můžete obdivovat pestrobarevný podvodní svět, egyptské pobřeží je vyhlášené právě pro krásy tamních korálových útesů. K jejich obdivování vám postačí potápěčské brýle a šnorchl a rozumný rozpočet, dovolená v Egyptě není drahá a v zimních měsících pořídíte týden s all inclusive za last minute ceny od 7 000 Kč.

Spojené arabské Emiráty

Více

Komerční sdělení

V létě zdejší pláže nejsou pro každého, teploty připomínají spíše návštěvu sauny. V zimních měsících jsou ale Spojené arabské emiráty ideálním místem pro teplomily. Zabalte si plavky, víc nepotřebujete. Vše potřebné vám totiž zdejší hotely poskytnou. V rozlehlých hotelových komplexech okusíte ten pravý orientální luxus jak z Pohádek tisíce a jedné noci. Vybrat to pravé útočiště pro vaši dovolenou vám pomohu odborníci z portálu dovolena.cz.

Omán

Více

Komerční sdělení

Pro české turisty zatím ne příliš známá země na Arabském poloostrově. Nejvíce do Ománu míří Britové, Němci či Američané a vědí proč! V letoviscích poznáte arabskou pohostinnost a luxus, za jejich hranicemi pak autentický orient. Nechce se okouzlit překrásnými přírodními scenériemi, relaxujte na bělostných plážích anebo se vydejte za historií do pouště. Omán je země, kde se mísí staré a nové neopakovatelným způsobem. V hlavním městě Maskatu budete marně hledat prosklené mrakodrapy. Naopak vás překvapí bělostné omítky domů v kontrastu s tmavými skalisky, které je objímají.

Kanárské ostrovy

Více

Komerční sdělení

Kanárské ostrovy náležící Španělsku ale vzdálené jen od 100 do 500 kilometrů od pobřeží Afriky jsou jednou z mála lokalit, kterou můžete navštívit během celého roku. Díky nejmenším teplotním rozdílům mezi zimou a létem jsou ostrovy nazývány ostrovy věčného jara. Každý ostrov je jedinečný a „jiný“. Nejpopulárnější jsou ostrovy Gran Canaria a Tenerife a nabídnou vám rozhodně víc, než jen plážovou dovolenou. Hasta luego na Kanárech!

Kapverdské ostrovy

Více

Komerční sdělení

Pokud jste na Kanárských ostrovech už byli, líbilo se vám tam, ale chcete vyzkoušet něco nového, Kapverdy vás nezklamou. Název bývalé portugalské kolonie znamená doslova „zelený mys“. Zdejší ostrovy jsou malý ráj na zemi, ať už chcete na dovolené odpočívat u průzračného moře nebo vyrazit do vnitrozemí za vyhaslými vulkány. Objevujte Kapverdy už teď na portálu dovolena.cz.

Další články

Načítám